Ota kaikki irti Sanakirja.fi:stä

Hyödynnä seuraavat ominaisuudet:

Salasana

Olethan asettanut salasanan tilillesi, jotta pääset kirjautumaan palveluun helposti laitteella kuin laitteella? Jos et asettanut salasanaa käyttöönoton yhteydessä, voit tehdä sen Oma tili -sivulta. Jos olet unohtanut aiemmin asettamasi salasanan, kirjaudu ulos palvelusta ja napsauta uudelleenkirjautumisen yhteydessä Unohditko salanasi? -linkkiä.

Sanakirjan asetukset

Kustomoi sanakirjan asetukset sinulle mieleiseksesi. Saat valikon auki klikkaamalla hakupalkin yläpuolella olevaa ⚙️-ikonia. Asetuksista voit mm. ottaa käyttöön tiiviin sanakirjanäkymän, vaihtaa erikoisalojen järjestystä hakutuloksissa sekä valita, haluatko esimerkkilauseet ja ääntämismallin näkyviin. Voit myös valita, haluatko nähdä konekäännösjärjestelmän tuottaman automaattisen käännösehdotuksen, jos hakusanaa ei löydy sanakirjasta.

Erikoismerkkihaku

Hyödynnä erikoismerkkejä tehdessäsi hakuja MOT Sanakirjoista®, jos et esimerkiksi tiedä jonkin sanan tarkkaa kirjoitusasua tai etsit tietynlaisia sanoja. *-merkillä voit korvata useita kirjaimia joko sanan alusta, keskeltä tai lopusta ja ?-merkillä voit korvata yhden kirjaimen sanasta. Saat tulokset listana.

Taivutustaulukot

Jos huomaat hakusanan yhteydessä vihreän kirja-ikonin, saat sitä klikkaamalla esiin sanan eri taivutusmuotoja taulukkonäkymässä.

Käännöspyynnöt

Etkö löydä etsimääsi? Lähetä käännöspyyntö sanakirjatoimituksellemme kätevästi Jätä käännöspyyntö -nappulasta.

Lisätietoja ja palaute

Hakutuloksen oikean yläreunan kolmen pisteen takaa näet mm. mistä sanakirjasta artikkeli on peräisin ja voit antaa meille helposti palautetta.

      

Käyttö mobiililaitteilla

Palvelu toimii helposti kaikilla laitteilla. iOS-laitteissa www.sanakirja.fi kannattaa tallentaa kotivalikkoon, jolloin sivu toimii kuin sovellus. Android-laitteille voit asentaa Sanakirja.fi-sovelluksen sovelluskaupasta.

    

Copyright © 2021 Kielikone Oy. 

Kaikki oikeudet pidätetään.