Usein kysyttyjä kysymyksiä

Jos et löydä alta vastausta kysymyksiisi, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään sähköpostitse [email protected]

MOT Kielipalvelu®

Miten MOT Kielipalvelu® eroaa MOT Sanakirjoista®?

MOT Kielipalvelu® sisältää kaiken seuraavan: 

  • Laadukkaat MOT Sanakirjat®.
  • Laaja valikoima sanakirjoja kansainvälisiltä huippukustantamoilta: Oxford University Pressiltä ja Nationalencycklopedin AB:ltä.
  • Aina uusin MOT Kielitoimiston sanakirja.
  • Uudistettu MOT Nykysuomen etymologinen sanakirja (saatavilla vain MOT Kielipalvelussa®).
  • MOT Paikannimihakemisto.
  • MOT Synonyymisanakirja.
  • MOT Kääntäjä®.
  • MOT Kielentarkistin®.
Lue lisää sisällöistämme.

Voiko MOT Kielipalvelua® kokeilla ilmaiseksi?

Kyllä! Ota meihin yhteyttä osoitteeseen [email protected], niin lähetämme sinulle ohjeet testikäyttöön.

Voiko yhden henkilön käyttöoikeuden ostaa verkosta?

MOT Kielipalvelu® on tällä hetkellä tilattavissa vain myyntipalvelumme kautta ([email protected]).

Miksi sain sähköpostia, jossa kerrotaan käyttöoikeuteni umpeutuvan, vaikka minulla/organisaatiollani on voimassa oleva tilaus?

Jokainen MOT Kielipalvelu® -käyttäjä saa vuoden välein sähköpostiviestin, jossa pyydetään vahvistamaan käyttäjätili. Vahvistaminen onnistuu helposti klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä. 

Miten MOT Sanastot® eroaa palvelun Sanalistat-ominaisuudesta?

MOT Sanastot® on MOT Kielipalvelun® lisäpalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden luoda omia sanastoja täydentämään palvelun sanakirjoja. Omat sanastot löytyvät muiden sanakirjasisältöjen joukosta normaalisti hakuja tekemällä. 

Sanalistat ovat näkyvissä vain Sanalistat-osiossa eikä niitä voi sisällyttää sanakirjasisältöihin. Voit hyödyntää sanalistoja esimerkiksi silloin, kun haluat opetella sanoja. Sanalistat-osiosta löytyy valmiita sanalistoja eri aihealueittain tai voit itse koota omia sanalistoja.

Mikä on offline-laajennus?

Offline-laajennus on MOT Kielipalvelun® lisäpalvelu, jonka avulla voit käyttää MOT Sanakirjoja® Windows 10 -tietokoneilla ilman verkkoyhteyttä. Sovellus vaatii Internet-yhteyden 30 päivän välein.


MOT Sanakirjat®

Voiko MOT Sanakirjoja® kokeilla ilmaiseksi?

Kyllä, rekisteröityessäsi Sanakirja.fi-käyttäjäksi saat automaattisesti ilmaisen 30 päivän kokeilujakson MOT Sanakirjoista®. Kokeilujakso ei muutu automaattisesti maksulliseksi tilaukseksi kokeilun päätyttyä. Rekisteröidy ja aloita kokeilujakso.

Tein MOT Sanakirjat® tilauksen, mutta maksuni ei ole mennyt vielä läpi enkä ole saanut kuittia.

Onko sinulla MOT Sanakirjat® -kokeilujaksoa vielä jäljellä? Jos sinulla on kokeilujakso päällä, tilauksesi maksu menee läpi vasta sen päätyttyä. Löydät kuitin Oma tili -sivulta › TilitapahtumatNäytä kuitti. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään tilauksiin liittyvissä asioissa.

Miksi yläpalkin Kääntäjän ja Kielentarkistimen vieressä on lukko?

Kääntäjä ja Kielentarkistin ovat ominaisuuksia, jotka eivät kuulu MOT Sanakirjat® -tilaukseen. Saat kaikki ominaisuudet käyttöösi tilaamalla MOT Kielipalvelun®.

Miten MOT Sanakirjat® -tiimitilaus toimii?

Voit tilata MOT Sanakirjat® 2-25 henkilölle helposti kuukausitilauksella. Tiimitilauksen hinta muodostuu seuraavasti: 4,99 €/ensimmäinen käyttäjä + 3,10 €/jokainen lisäkäyttäjä. Kuukausimaksu määräytyy aina edellisen kuukauden suurimman käyttäjämäärän mukaan.

Tiimitilauksen tekijä pääsee hallinnoimaan käyttöliittymästä mm. tiimitilauksen tietoja, kutsumaan ja poistamaan käyttäjiä sekä lopettamaan tilauksen ja poistamaan tiimin.


Yleistä

Mistä käyttöliittymän kielen saa vaihdettua/miksi käyttöliittymän kieli vaihtuu, vaikka en vaihda sitä itse?

Jos et ole kirjautuneena palveluun, Sanakirja.fi tunnistaa selaimesi käyttämän kielen ja käyttöliittymän kieli valikoituu sen mukaan. Voit vaihtaa käyttöliittymän kielen palvelun kivijalasta ja jos olet kirjautuneena, palvelu muistaa valitsemasi käyttökielen.

Mitä Sanakirja.fi:n ilmaisversio pitää sisällään?

Tarjoamme kaikille käyttäjille maksutta MOT Sanakirjojen® keskeisen sanaston. Ilmaisversiosta löytyy 45 eri kieltä ja jokainen kielipari sisältää 6 000 - 38 000 yleiskielen hakusanaa. Voit alkaa tehdä hakuja ilman rekisteröitymistä osoitteessa www.sanakirja.fi. Käytettävissä on myös valmiit sanalistat ja matkailufraasit. Rekisteröityneet käyttäjät voivat tehdä myös omia sanalistoja.

Mistä tiedän onko minulla nyt käytössäni MOT Sanakirjat®/MOT Kielipalvelu® eikä Sanakirja.fi:n ilmaisversio?

Kun olet kirjautuneena palveluun ja sinulla on voimassa oleva tilaus/olet liittynyt organisaation tiimiin, palvelun etusivulla lukee hakupalkin alla "Sinulla on käytössäsi MOT Sanakirjat®/MOT Kielipalvelu®". Näet myös oikean yläkulman 👤-ikonin vierestä käyttäjänimesi alta "Sanakirjat/Kielipalvelu".

Olen tilannut kirjautumislinkin/salasanan palautuslinkin palveluun, mutta sähköpostia ei näy missään.

Olethan tarkistanut myös Roskaposti- ja Tarjoukset-kansiot? Viestit saattavat joskus eksyä sinne. Jos sähköpostia ei kuulu, voit myös kokeilla tilata linkin uudestaan.

Copyright © 2021 Kielikone Oy. 

Kaikki oikeudet pidätetään.