Usein kysyttyjä kysymyksiä

Jos et löydä vastausta kysymykseesi, asiakaspalvelutiimimme auttaa sinua mielellään osoitteessa: asiakaspalvelu@kielikone.fi.

MOT Kielipalvelu®

MOT Kielipalvelu® sisältää MOT Sanakirjojen® lisäksi laajan valikoiman sanakirjoja kotimaisilta ja kansainvälisiltä huippukustantamoilta (esimerkiksi Oxford University Press, Nationalencycklopedin, Duden, Le Robert ja Suomen Standardisoimisliitto SFS) sekä upean suomen kielen sanakirjojen kokoelman. Lisäksi palvelu sisältää tekstin ymmärtämistä helpottavan MOT Kääntäjän® ja oikeakielisyyteen opastavan MOT Kielentarkistimen®.

Lue sanakirjasisällöistämme tarkemmin: https://www.sanakirja.fi/legal/our-content

Kyllä! Ota meihin yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@kielikone.fi, niin lähetämme sinulle ohjeet testikäyttöön.

Verkkokaupassamme on saatavilla yhden käyttäjän MOT Kielipalvelu® -vuosilisenssi hintaan 263 € / vuosi (sis. ALV 24%). Suuremmat lisenssit ovat tilattavissa myyntipalvelumme kautta: myynti@kielikone.fi.

Yrityksillä palvelun käyttöönotto voi sopimuksesta riippuen tapahtua joko avainkoodilla, Microsoft-tilillä tai sisäverkon kautta – tai käytössä voi olla useampi näistä tavoista. Yritysten käyttöönottosivu on osoitteessa www.sanakirja.fi/tiimeille. Oppilaitoksilla käyttöönotto tapahtuu kouluasteesta riippuen joko kirjautumislinkillä, MPASSid-tunnistautumisella, Haka-tunnistautumisella ja/tai sisäverkon kautta. Oppilaitosten käyttöönottosivu on osoitteessa www.sanakirja.fi/kouluille. Jos et ole varma, miten käyttöönotto sujuu organisaatiossasi, asiakaspalvelutiimimme auttaa mielellään osoitteessa asiakaspalvelu@kielikone.fi.

Jos olet ottanut MOT Kielipalvelun® käyttöön avainkoodilla, lähetämme sinulle noin vuoden välein sähköpostiviestin. Viestissä pyydämme tietoturvasyistä vahvistamaan, että sinulla on edelleen pääsy työ- tai opiskelusähköpostiisi. Viestimme tulee osoitteesta info@sanakirja.fi ja voit huoletta klikata viestissä olevaa vahvistuslinkkiä.

Kun haet sanoja Sanakirjat-välilehdellä, saat hakutuloksia valitsemastasi sanakirjasta ja valittavanasi on kaikki MOT Kielipalvelussa® olevat sanakirjat. Kun haet sanoja Kielet-välilehdellä, saat hakutuloksia kaikista sanakirjoista, joissa on valitsemasi kielipari (pois lukien Oxford University Pressin sanakirjat).

Voit hakea hakusanoja samanaikaisesti useammasta haluamastasi sanakirjasta Oma sanakirjaryhmä -toiminnolla. Mene Sanakirjat-välilehdelle ja valitse Oma sanakirjaryhmä. Pääset muokkaamaan ryhmää kirja-ikonista ja voit valita siihen haluamasi sanakirjat.

MOT Sanastot® on MOT Kielipalvelun® maksullinen lisäpalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden luoda omia sanastoja täydentämään palvelun sanakirjoja. Hakutulokset omista sanastoista näkyvät ensimmäisenä Kielet-välilehdellä tehdyissä hauissa. Omia sanastoja voi käyttää myös MOT Kääntäjän® tekemissä käännöksissä.

Offline-laajennus on MOT Kielipalvelun® maksullinen lisäominaisuus, jonka avulla voit käyttää MOT Sanakirjoja® Windows 10 ja 11 -tietokoneilla ilman verkkoyhteyttä. Sovellus vaatii Internet-yhteyden 30 päivän välein.

MOT Sanakirjat®

Kyllä, uutena käyttäjänä saat kokeilla MOT Sanakirjoja® ilmaiseksi 30 päivän ajan. Kokeilujakso ei muutu automaattisesti maksulliseksi tilaukseksi kokeilun päätyttyä.

Onko sinulla MOT Sanakirjat® -kokeilujaksoa vielä jäljellä? Jos sinulla on kokeilujakso päällä, tilauksesi maksu menee läpi vasta sen päätyttyä. Kannattaa myös tarkistaa, ettei maksukorttisi ole vanhentunut. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään tilauksiin liittyvissä asioissa osoitteessa asiakaspalvelu@kielikone.fi.

Saat muutettua kuukausimaksun vuosimaksuksi, kun lopetat ensin nykyisen tilauksesi Oma tili -sivulta kohdasta Tilauksen tiedot › Lopeta tilaus. Mene tämän jälkeen ostamaan uusi tilaus verkkokaupasta ja valitse vuosimaksu. Vuosimaksu veloitetaan kortilta vasta kun meneillään oleva maksettu kuukausi päättyy, jolloin myös uusi kausi lähtee rullaamaan eli tästä ei tule päällekkäisiä maksuja.

Kääntäjä ja Kielentarkistin ovat ominaisuuksia, jotka eivät kuulu MOT Sanakirjat® -tilaukseen. Saat kaikki ominaisuudet ja sanakirjat käyttöösi tilaamalla MOT Kielipalvelun® myynnistämme (myynti@kielikone.fi).

Voit tilata MOT Sanakirjat® 2-4 henkilölle helposti kuukausitilauksella. Tiimitilauksen hinta muodostuu seuraavasti: 5,99 €/ensimmäinen käyttäjä + 4,10 €/jokainen lisäkäyttäjä. Kuukausimaksu määräytyy aina edellisen kuukauden suurimman käyttäjämäärän mukaan. Tiimitilauksen tekijä pääsee hallinnoimaan tilausta MOT Sanakirjojen® käyttöliittymästä: kutsumaan ja poistamaan käyttäjiä sekä lopettamaan tilauksen ja poistamaan tiimin.

Tiimitilausta hallinnoiva henkilö on automaattisesti yksi tiimin jäsenistä.

Yleisiä kysymyksiä

Löydät kuitin Oma tili -sivulta kohdasta Tilitapahtumat › Näytä kuitti. Jos tarvitset kuittia muualla, klikkaa Tulosta ja saat tulostettua tai tallennettua kuitin PDF-muodossa.

Tarjoamme kaikille käyttäjille maksutta MOT Sanakirjojen® keskeisen sanaston. Ilmaisversiossa on 46 eri kieltä ja jokainen kielipari sisältää 6 000 - 38 000 yleiskielen hakusanaa. Voit alkaa tehdä hakuja ilman rekisteröitymistä osoitteessa www.sanakirja.fi. Käytettävissäsi ovat myös valmiit sanalistat ja matkailufraasit. Palveluun kirjautuneet käyttäjät voivat tehdä myös omia sanalistoja.

Kun olet kirjautunut maksulliseen palveluun, palvelun etusivulla lukee hakupalkin alapuolella "Sinulla on käytössäsi MOT Sanakirjat®/MOT Kielipalvelu®". Lisäksi oikeassa yläkuilmassa näkyy 👤-ikonin vieressä teksti "Sanakirjat/Kielipalvelu".

Voit olla kirjautuneena palveluun yhtä aikaa viidellä eri selaimella. Määrän ylittyessä vanhimmat istunnot kirjautuvat ulos.

Jos et ole kirjautuneena palveluun, Sanakirja.fi tunnistaa selaimesi käyttämän kielen ja käyttöliittymän kieli valikoituu sen mukaan. Voit vaihtaa käyttöliittymän kielen palvelun kivijalasta ja jos olet kirjautuneena, palvelu muistaa valitsemasi käyttöliittymäkielen.

Klikkaa palvelun oikeasta ylänurkasta ”Kirjaudu” ja valitse aukeavasta valikosta ”Unohditko salasanasi?”. Linkki vie näkymään, jossa voit tilata sähköpostiisi ohjeet uuden salasanan asettamiseen.

Olethan tarkistanut myös Roskaposti-, Muut- ja Tarjoukset-kansiot? Viestit saattavat joskus eksyä sinne. Jos sähköpostia ei kuulu, voit myös kokeilla tilata linkin uudestaan. Sähköpostin saapumisessa voi olla viivettä.

Joidenkin kieliparien hakutulokset tulevat monikielisestä MOT Max -sanakirjasta. MOT Maxissa on ydinkielenä englanti eli sanojen määritelmät ja käyttöesimerkit ovat englanniksi. Palvelu tarjoaa hakutuloksia MOT Maxista, jos mistään muusta sanakirjasta ei löydy valitsemaasi kieliparia tai hakemaasi sanaa.

Suurin osa ääntämisohjeista tulee suoraan selaimesta, mutta jotkin kielet tulevat käyttöjärjestelmän äänipaketin kautta (voice package). Jos audionappia ei näy, lisää käyttöjärjestelmääsi kyseinen kieli ja avaa Sanakirja.fi uudestaan. Jos audionappia ei näy missään kielessä, tarkista, että sinulla on asetuksissa valittuna ”Näytä ääntämismalli”. Pääset asetuksiin klikkaamalla hakupalkin yläpuolella olevaa ⚙️-ikonia.

Saat poistettua tilisi Oma tili -sivulta kohdasta Poista tili.